Jäljillä-valokuvakilpailu

J Ä L J I L L Ä - Ympäristökuvakilpailu


Ympäristötieteen ja -teknologian ainejärjestö Otsoni ry järjestää 2015 kesällä JYYn ja JAMKOn jäsenille Jäljillä -valokuvakilpailun. Kilpailun aiheena on Ihmisen Jälki.

Kilpailun säännöt

JÄLJILLÄ on ympäristöaiheinen kuvauskilpailu, jonka järjestää Jyväskylän yliopiston ympäristötieteiden ja -teknologian opiskelijoiden ainejärjestö Otsoni ry. Se on avoin kaikille Jyväskylän yliopiston sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun läsnä oleville opiskelijoille (opiskelijoille, joilla on opiskelijanumero) lukuun ottamatta Otsoni ry:n hallitusta sekä kilpailun järjestäjille. Kilpailuaika alkaa 1.5.2015 ja päättyy 30.9.2015.

Kilpailun aiheena on Ihmisen jälki. Kilpailussa on yksi sarja, jossa palkitaan kolme parasta kuvaa. Samalta kuvaajalta voi olla vain yksi kuva kolmen parhaan palkitun joukossa. Lisäksi 15 parhaasta kuvasta teetetään julisteet (A3 tai A4), joista kootaan näyttely Jyväskylän kaupunginkirjaston yläaulaan lokakuussa 2015. Näyttelyyn päässeet kuvat palkitaan näyttelyssä käytetyillä julisteilla, jotka toimitetaan kuvaajille näyttelyn jälkeen. Kilpailun satoa julkaistaan lisäksi Otsonin nettisivuilla ja facebook-sivuilla.

Kilpailuun voi osallistua joko digitaalisilla kuvilla tai paperivedoksilla. Digitaaliset kuvat täytyy olla .jpg tai .tiff –muodossa, ja lyhyen sivun tulee olla vähintään 2300 pikseliä.  Kuvatessa tulee käyttää kameran parasta mahdollista resoluutiota. Paperivedosten pitkän sivun tulee olla vähintään 14 cm.  Kilpailuraatia varten voidaan lähettää hieman huonolaatuisempi kuva, mutta suurennoksia varten tulee olla saatavilla myös alkuperäinen täysilaatuinen kuva. Kaikilla kuvilla tulee olla nimi. Osallistua voi korkeintaan 3 kuvalla. Kuvat toimitetaan joko sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen kuvakilpa@gmail.com tai postitse osoitteeseen

Otsoni ry/Ympäristötieteiden osasto
PL35 (Survontie 9)
40014 Jyväskylän yliopisto.

Sähköpostissa tai kirjeessä tulee ilmoittaa kuvaajan nimi, osoite, puh. numero, sähköpostiosoite, kuvien nimet sekä kuvauspaikka ja -aika. Digitaalisessa muodossa tiedoston nimeksi annetaan kuvan nimi, paperivedoksissa kuvan nimi kirjoitetaan kuvan selkäpuolelle. Mikäli kuvaaja haluaa paperikuvansa takaisin kilpailun jälkeen, tulee hänen
liittää kirjeeseen postimerkillä varustettu palautuskuori.

Kilpailun osallistumismaksu on 5 € 1-3 kuvasta, joka maksetaan Otsonin tilille
FI07 5290 0220 1368 97. Viestiksi ”kuvakilpa ja osallistujan nimi”.

Kilpailuun voi osallistua ainoastaan itse otetuilla kuvilla. Kuvayhdistelmien (kollaasien) käyttö, päällekkäisvalotukset tai elementtien lisääminen, siirtäminen tai poistaminen on kielletty. Sävysäädöt, terävöitykset yms. ovat sallittuja. Kuvien ottohetki on vapaa. Osallistujalla täytyy olla täydet oikeudet kuviinsa, ja kuvissa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä täytyy olla lupa kuvien julkaisuun. Kuvat eivät saa olla aikaisemmin kilpailuissa tai näyttelyissä palkittuja tai kaupallisesti julkaistuja. Samasta kuvaustilanteesta saa osallistua ainoastaan yhdellä kuvalla. Kuvaaja luovuttaa Otsonille oikeuden julkaista kuvat ilman eri korvausta nettisivuillaan, facebookissa ja kaupungin kirjaston näyttelyssä. Kuvia voidaan käyttää myös muuhun yheistyökumppaneiden toivomaan tarkoitukseen sekä myöhemmin tulevien kuvakilpailujen mainonnassa. Järjestäjä pidättää oikeuden sääntöjen tarkennuksiin.

Kilpailun parhaat kuvat päättää tuomaristo, joka koostuu Otsoni ry:n hallituksen ja kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajista. Tuomaristolla on myös oikeus sulkea sääntöjä rikkonut kuvaaja ulos kilpailusta. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa. Pääpalkintona on 400€:n lahjakortti Multitronicille (http://www.multitronic.fi/), 2. palkinto 200€ lahjakortti Partioaittaan, 3. palkinto 100€ lahjakortti Partioaittaan.

Kilpailun tulokset julkaistaan 8.10. näyttelyn avajaisissa klo 18 alkaen Jyväskylän kaupungin pääkirjaston 2. kerroksessa. Tarjolla on myös pullaa, kahvias sekä Kessun toimittamana pakuriteetä. Näyttely jatkuu 17.10. asti.

Valokuvakilpailun Facebook-tapahtumaan pääset tästä linkistä
Jäljillä -mainosjulisteen painamisesta on vastannut Tampereen Tredun painoviestintä.


Lisätietoja kilpailusta antaa

Sami El Geneidy    sasaelge@student.jyu.fi        040 53298292
            sekä
            kuvakilpa@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti